сабота, 15. август 2020. Вести денес: 0
home Вести

Habeas Corpus: Граѓаните од ИЕ 3 имаат повеќе доверба во Јанушев отколку во Николовски

Habeas Corpus: Граѓаните од ИЕ 3 имаат повеќе доверба во Јанушев отколку во Николовски

Институтот “Habeas Corpus” кој разработува прашања од правниот и политички систем направи анкета на јавното мислење врз стратификуван примерок од 1 203 испитаници во периодот од 29 јуни до 03 јули 2020 година.

Институтот изврши мерење на рејтинзите на носителите на двете најголеми политички партии ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ и мечирање на вредностите на тие два политички блока по изборни едници.

Во ИЕ 3 Игор Јанушев од ВМРО-ДПМНЕ има голема предност пред неговиот противкандидат Љупчо Николовски од СДСМ.

Коронавирус