петок, 26. ноември 2021. Вести денес: 152
home Вести

Груевски ја објави „молитва“ од Блаже Конески: Тие се мислат повикани да водат, а самите не можат да се ослободат и влечат по себе пороци

Груевски ја објави „молитва“ од Блаже Конески: Тие се мислат повикани да водат, а самите не можат да се ослободат и влечат по себе пороци

Поранешниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на својот Фејсбук профил ја објави песната од Блаже Конески „Молитва“.

Дел од стиховите на истата песна се следни:

„Тие се мислат повикани да водат како Мојсија и другите пророци а самите не можат да се ослободат и влечат по себе ситни пороци. Дај Господе, што помалку очите да им ги бодам – штом тие лево ќе фатат, јас десно да одам.“

Коронавирус