среда, 21. април 2021. Вести денес: 170
home Вести

Грозданов за НетПрес: Интервју со мафијата за три милиони денари

Грозданов за НетПрес: Интервју со мафијата за три милиони денари

Дали одредени медиуми во Македонија почнаа да ја применуваат онаа позната филозофија за медиумите на некогашниот диктатор на Уганда, Иди Амин Дада: „Постои Слобода на говорот. Ама за слобода после говорот не можам да гарантирам?“ – прашува Виктор Грозданов во својата колумна за НетПрес.

-На ден 03.02.2021 година беше објавена редакциска реакција на дневно информативниот печатен медиуми во Македонија „Слободен Печат“, на мојата колумна ДРЖАВНО ФИНАНСИРАЊЕ НА „НЕЗАВИСНИОТ“ СЛОБОДЕН ПЕЧАТ!!! Наводно биле изнесени непроверени информации и тендециозни лаги со цел нивната компанија да се прикаже како крадец на јавните пари. „Слободен печат“ во немање аргументи, а фатен на дело, се служи со навреди омалаважувања на сите оние кои што само ги прочитале бројките кои тие самите со ништо не ги демантираа. Напротив само ги потврдија, пишува тој.

Целата колумна прочитајте ја на НетПрес

Коронавирус