понеделник, 30. јануари 2023. Вести денес: 160
home Вести

ГРЦИЈА ЦЕЛОСНО ЗАТВОРЕНА ЗА МАКЕДОНИЈА- од вечерва целосна забрана за камиони, автомобили и патници на граничниот премин Евзони

ГРЦИЈА ЦЕЛОСНО ЗАТВОРЕНА ЗА МАКЕДОНИЈА- од вечерва целосна забрана за камиони, автомобили и патници на граничниот премин Евзони

Министерството за внатрешни работи  ги известува граѓаните дека до граничната служба на граничниот премин „Богородица“ од страна на грчката гранична служба од граничниот премини „Евзони“, информирани сме дека  за влез во Република Грција почнувајќи од денеска 07.08 (петок) во периодот од 22.00 до 06.00 часот (по македонско време) воопшто нема да се пропуштаат патници, патнички моторни возила и товарни моторни возила, додека за излез од Република Грција, сообраќајот ќе се одвива нормално и ќе се пропуштат сите патници, патнички моторни возила и товарни моторни возила.

Мерката ќе важи во горенаведениот термин до 15.08.2020 (сабота).

Најнови вести