четврток, 25. февруари 2021. Вести денес: 14
home Вести

Грчка телевизија за прославата на Илинден во Овчарани: „Крајните Грци“ се самонарекуваат Македонци и бараат малцински права

Грчка телевизија за прославата на Илинден во Овчарани: „Крајните Грци“ се самонарекуваат Македонци и бараат малцински права

Грчките медиуми известуваа за големата прослава на Илинден што се одржа во Овчарани, Леринско.

– Тие се самонарекуваат Македонци и бараат малцински права во Грција, се вели во ТВ прилог од прославата.

Погледнете го видеото и слушнете ги другите изјави и коментари за овој настан.

Коронавирус