недела, 29. ноември 2020. Вести денес: 0
home Вести

Граѓаните со мислење: Денес потешко се доаѓа до работа од пред 10 години

Граѓаните со мислење: Денес потешко се доаѓа до работа од пред 10 години

Во емисијата „Детектор“ на телевизија Сител денеска беше презентирана анкета која само уште еднаш ја потврди неспособноста на власта да отвора нови работни места, а народот се помалку и верува на истата.

Имено на прашањето „Генерално дали е полесно да се најде работа денес или пред 10 години“ дури 37 проценти од испитаниците кажале дека тоа било полесно пред 10 години од колку денес.

Во истата анкета само 28,4 проценти од испитаниците одговориле дека денеска е полесно да се најде работа отколку пред 10 години.

Овие бројки само уште еднаш ја покажуваат поразителната математика со која се соочува оваа власт предводена од Зоран Заев кој јавно ветување отворање на нови работни места, зголемување на платите и намалување на иселувањето.

Најнови вести

Коронавирус