четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 152
home Вести

Граѓаните сакаат предвремени избори: Со формирањето на новата Влада не е надмината политичката криза во Македонија

Граѓаните сакаат предвремени избори: Со формирањето на новата Влада не е надмината политичката криза во Македонија

Со формирањето на новата Влада не е надмината политичката криза во Македонија и потребни се предвремени парламентарни избори, покажуваа најновата анкета на ИПИС.

Дури 47,4 проценти од испитаниците сметаат дека политичката криза не е надмината, а 39,1 отсто се за предвремени избори.

Институтот за Политички Истражувања од Скопје (ИПИС) спроведе кратко телефонско истражување во периодот помеѓу 4 и 6 мај 2022 на 1111 полнолетни испитаници на ниво на Република Македонија. Во истражувањето граѓаните ги изразуваа своите ставови за нивната поддршка за политичките партии и политичари, како и за одредени актуелни прашања во моментот.

Коронавирус