четврток, 28. октомври 2021. Вести денес: 61
home Вести

Граѓаните од Кисела Вода најмногу му веруваат на Орце Ѓорѓиевски, кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник на општината

Граѓаните од Кисела Вода најмногу му веруваат на Орце Ѓорѓиевски, кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник на општината

“Организацијата за граѓански активизам и независност” која се занимава со анализи, истражувања и граѓански активизам, за сопствени потреби направи теренско истражување поврзано со престојните локални избори во Република Македонија, кои ќе се одржат на 17 октомври 2021 годиниа.

Теренското истражување се одвиваше во периодот од 13 септември до 17 септември 2021 на репрезентативен примерок во зависност од големината на општината/ градот Скопје.

Во теренското истражување на територија на општина Кисела Вода репрезентативен примерот од 727 испитаници.

Резултатите од анкетата, во делот за општина Кисела Вода, покажуваат дека во оваа скопска општина најголема доверба ужива кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ, Орце Ѓорѓиевски.

За него се изјасниле дека ќе гласаат 23.9% од испитаните граѓани.

Зад него е кандидатот на СДСМ, Филип Темелковски за кој довербата ја дале 18,7% од граѓаните, кандидатот на Коалиција ЛДП-ДОМ, Ѓулистана Марковска за која 3,5% од испинатиниците се изјасниле дека ќе гласаат, кандидатот на Левица, Јулијана Штрковска Колариќ со 4,1% и кандидатот на ТМРО Росанда Марковска со 1,1% .

Локални избори 2021