понеделник, 25. октомври 2021. Вести денес: 168
home Вести

Граѓаните од Гостивар имаат најголема доверба во Арбен Таравари

Граѓаните од Гостивар имаат најголема доверба во Арбен Таравари

„Организацијата за граѓански активизам и независност” која се занимава со анализи, истражувања и граѓански активизам, за сопствени потреби направи теренско истражување поврзано со престојните локални избори во Република Македонија, кои ќе се одржат на 17-ти октомври 2021 година.

Едно од прашањата кои беа поставени на анкетата: „За кој кандидат за градоначалник би гласале во општина Гостивар на следните локални избори кои ќе се одржат на 17.10.2021“?

Според анкетата, граѓаните на Гостивар најголема доверба имаат во Арбен Таравари, кандидатот за градоначалник од Алијанса и Алтернатива.

За него се изјасниле 22,4% од анкетираните граѓани.

Зад него следува Невзат Бејта од ДУИ за кого се изјасниле дека ќе гласаат 18,5% од анкетираните граѓани на Гостивар.

 

 

Најнови вести

Локални избори 2021