понеделник, 17. јануари 2022. Вести денес: 133
home Вести

Граѓаните на Охрид, Ново Село и Дебар гласаат за градоначалници, ова е излезноста до 13 часот

Граѓаните на Охрид, Ново Село и Дебар гласаат за градоначалници, ова е излезноста до 13 часот

Заедно со претседателските избори денеска се одржуваат и предвремени локални избори за градоначалници на Охрид, Ново Село и Дебар.

До 13 часот, излезноста во Охрид е 26,27%. Гласале 13.708 охриѓани.

Во Ново Село гласале 2.404 лица, што претставува 21,27% излезност.

Во Дебар, заинтересираноста за гласање е помала. До 13 часот таа изнесува 17,57% од гласачите.

Коронавирус