понеделник, 25. октомври 2021. Вести денес: 181
home Вести

Граѓаните да не подлегнуваат на панично купување прехранбени производи, апелираат компаниите

Граѓаните да не подлегнуваат на панично купување прехранбени производи, апелираат компаниите

Граѓаните во целост да ги почитуваат превентивните мерки за заштита од корона вирусот и да не подлегнуваат на панично купување прехранбени производи, порачува Здружението за земјоделство и прехранбена индустрија при Стопанската комора на Македонија.

Според  претседател на Здружението, Ѓорѓи Петрушев, компаниите-членки активно комуницираат меѓусебе и ги преземаат сите мерки за превенција од коронавирусот со цел безбедно производство и дистрибуција на производите и услугите, согласно насоките од Министерство за здравство.

Здружението апелира до сите компании од земјоделско-прехранбениот сектор да формираат дезобариери на влезовите за возила што превезуваат луѓе и кои дистрибуираат производи.

Најнови вести

Локални избори 2021