петок, 14. јануари 2022. Вести денес: 120
home Вести

Графика: Споредба на излезноста на претседателските избори- во 2019-та далеку послаба

Графика: Споредба на излезноста на претседателските избори- во 2019-та далеку послаба

Графичкиот тим на ТВ21 подготвки приказ во кој ја споредуваат излезеноста на последните претседателски избори во 2014 година со изборите кои се одржуваат денес.

Од графичкиот приказ може да се забележи дека граѓаните своето право на глас во поголем интензитет го остваруваат во попладневните часови, а забележлива е и разликата во излезноста.

Овогодинешните избори за претседател имаат помал интерес кај граѓаните, односно излезноста е помала.

Коронавирус