петок, 30. септември 2022. Вести денес: 31
home Вести

Горгиевски ослободува плаќање на комуналии од 2 милиони евра- кој проценил дека инфраструктурата чини толку?

Горгиевски ослободува плаќање на комуналии од 2 милиони евра- кој проценил дека инфраструктурата чини толку?

Градоначалникот на Гази Баба Борче Горгиевски ослободува инвеститори од плаќање на комуналии од 2 милиони евра.

Скандалозно е што инвеститорите се ослободуваат 2 милиони евра со изговор дека тие самите ќе си платат за инфраструктурата за објектите за кои се донесува ослобудувањето и се поставува прашањето- кој проценил дека таа инфраструктура чини токму 2 милиони евра.

Оваа одлука е стигната до советот на општина Гази Баба, за кои советниците на ВМРО-ДПМНЕ се изјаснија дека ќе гласаат против.

Коронавирус