вторник, 20. април 2021. Вести денес: 0
home Вести

Ѓорѓиевски: Заев ветуваше дека откупот на тутун ќе биде загарантиран, денеска целото производство на производителите им скапува

Ѓорѓиевски: Заев ветуваше дека откупот на тутун ќе биде загарантиран, денеска целото производство на производителите им скапува

Земјоделците од регионот на Могила се разочарани и излажани, иако им беше ветувано загарантиран откуп, денеска нивното производство им скапува.

Денес сум во општина Могила, односно во Ивањевци и Долно Српци.Овој крај живее од преработка на тутун, на многу луѓе е единствена егзистенција а власта во заминување ги излажа и разочара, пишува Орце Ѓорѓиевски.

-Токму Зоран Заев им ветуваше дека кога ќе дојде на власт откупот ќе биде загарантиран, а откупувачите ќе се тепаат кој повеќе да откупи. Сега не само што не се тепаат кој повеќе да откупи, туку целото производство скапува по
нивите, а земјоделците не знаат како ќе преживеат, вели членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Орце Ѓорѓиевски.

Но уште малку. Ние нема да дозволиме некој да си поигрува со судбината на овие мали дечиња. Наскоро доаѓаат политичари на кои ветувањето ќе биде исполнување, а не празен збор, порачува Ѓорѓиевски.

Коронавирус