петок, 25. септември 2020. Вести денес: 56
home Вести

Ѓорѓиевски: Заев и Спасовски ги кратат овластувањата на техничкиот министер од ВМРО-ДПМНЕ кој треба да дојде за 10 дена

Ѓорѓиевски: Заев и Спасовски ги кратат овластувањата на техничкиот министер од ВМРО-ДПМНЕ кој треба да дојде за 10 дена

Зоран Заев и Оливер Спасовски ја злоупотребуваат својата положба и се обидуваат да му ги скратат овластувањата на техничкиот министер од ВМРО-ДПМНЕ кој треба да дојде за 10 дена.Власта врши предизборна злоупотреба и на само 10 дена пред техничката влада изврши промена на систематизацијата во МВР. Со новата систематизација се зголемува старешинскиот кадар, факт кој што е проблематизиран и од ЕУ. Зоран Заев и Оливер Спасовски заради заситување на некои лични партиски апетити ќе ја жртвуваат Македонија да трпи критика од ЕУ, изјави членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Орце Ѓорѓиевски кој додаде:

„Според новата систематизација која што стапи на сила вчера секаде се објавени интерни огласи со траење од само два дена за пријавување. Со тоа се врши чиста партизација во очи на избори по брза постапка. Ќе бидат унапредувани луѓе на Заев и Спасовски, кои ќе ги заземат највиталните позиции и ќе треба да го кочат новиот технички министер. Заев и Спасовски ја укинаа и единицата „Алфа“ и воведуваат нови единици за внатрешни работи. Заев и Спасовски му ја сечат контролата што треба да ја има техничкиот министер и постапката на процесуирање на информации целосно ја развлекуваат.“

-Заев и Спасовски прават се само за да ја забават правдата и да го отежнат патот кон демократијата. Времето на криминалци поминува, попусти се сите обиди за опструкција. По 12-ти април конечно доаѓа обновата на Македонија со ВМРО-ДПМНЕ, потенцираше Ѓорѓиевски.

Коронавирус