четврток, 2. јули 2020. Вести денес: 211
Во живо

Мицкоски на средби со граѓаните во Тетово

home Вести

Ѓорѓиевски: Со сериозни реформи во правосудството Зоран Заев ќе одговара за криминалот и рекетот кој го направи во Република Македонија

Ѓорѓиевски: Со сериозни реформи во правосудството Зоран Заев ќе одговара за криминалот и рекетот кој го направи во Република Македонија

Орце Ѓорѓиевски, член на ИК во ВМРО-ДПМНЕ во своето гостување во емисијата „Што не е јасно“ зборуваше за тоа дека треба да има сериозни реформи во правосудството затоа што Зоран Заев и функционерите на СДСМ мора да одговараат за целиот криминал и рекет кој го направија во државата.

-На Зоран Заев не му одговара да има реформи во правосудството затоа што истиот е свесен дека со сериони реформи во правосудството во Република Македонија ќе не може да се врши рекет како што вршеа изминатиот период, ќе не можат да договараат тендери во четири очи како што договараа изминатиов период, ќе не може ЈО и судството да биде немо на доказите изнесени од опозицијата, сериозната вмешаност на функционеирте на СДСМ во криминалните афери, што значи дека на крајот од денот Зоран Заев е свесен дека со сериозни реформи во правосудниот ситем нема да може да го прави криминалот кој што го прави изминатиов период. Мислам дека Зоран Заев свесно го попречуваше реформи во правосудството за да може да продолжи да го пљачка македонскиот народ, истакна Ѓорѓиевски.

Парламентарни избори 2020