четврток, 24. септември 2020. Вести денес: 142
home Вести

Ѓорчев: Пратениците на СДСМ и министерката Царовска да престанат да го блокираат зголемувањето на пензиите

Ѓорчев: Пратениците на СДСМ и министерката Царовска да престанат да го блокираат зголемувањето на пензиите

Веднаш да престане блокадата на СДСМ за зголемување на ПЕНЗИИТЕ, ова денеска преку свој статус на Фејсбук го пишува Влатко Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ.

-Денес НЕ можевме да одржиме комисија во Собранието од 2 причини:

1. Не беше присутен НИТУ ЕДЕН пратеник на СДСМ и поради нив немавме кворум.

2. Министерката Мила Царовска беше ОТСУТНА. Цели 2 (ДВЕ) години речиси НИКОГАШ нема дојдено во комисиите на Собранието.

Пратениците на СДСМ треба да дојдат на комисијата, а НЕ да бидат отсутни.

Како претседател на комисијата за труд и социјална политика на Собранието, подготвен сум да ја закажам комисијата ВО СЕКОЕ ВРЕМЕ, само нека дојдат пратениците на СДСМ и министерката Царовска.

Пензионерите НЕ треба да бидат жртви на НЕОДГОВОРНОСТА на пратениците на СДСМ и министерката.

Пензионерите ЗАСЛУЖУВААТ поголеми пензии! 
Веднаш!
Доста со блокадите! ?, стои во неговиот пост на Фејсбук.

Коронавирус