понеделник, 30. јануари 2023. Вести денес: 0
home Вести

Ѓорчев од Лешок: Македонскиот народ е силно поврзан кон своите традиции

Ѓорчев од Лешок: Македонскиот народ е силно поврзан кон своите традиции

Денеска го празнуваме големиот Христијански празник, да пренесеме добрина со која сме благословени, да пренесеме мудрост со која сме дарени, да имаме благосостојба и мир во нашите домови, пишува Влатко Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ, кој за денешниот голем празник беше во Лешок.

-Правејќи добри дела, создаваме трајни вредности и секој на тој начин придонесува со свој личен пример за иднината на нашата земја и развој. Лешочкиот манастир е матица во која се собира народот од Полог.  Многу луѓе, молитви и празник. За многу години Успение на Пресвета Богородица, порачува Ѓорчев.