среда, 28. јули 2021. Вести денес: 170
home Вести

Ѓорчев до Елези: Дали мислите дека Заев-министерот за финасии, премиер, претседател на СДСМ и шеф на кадровска има капицитет сето ова да го извршува?

Ѓорчев до Елези: Дали мислите дека Заев-министерот за финасии, премиер, претседател на СДСМ и шеф на кадровска има капицитет сето ова да го извршува?

Пратеникот Владимир Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ на денешната собраниска седница упати повеќе прашање до заменик министерката за финасии, Ширет Елези.

Toa се:

-Како вие како заменик министер сте задоволни од соработката со министерот за финасии, Зоран Заев?

-Дали Зоран Заев секој ден доаѓа на работа во министерството за финасии и каде ги држите колегиумите?

-Дали вработените од Министерството за финасии одат во Владата, во кабинетот на премиерот Зоран Заев или Зоран Заев, министерот за финасии доаѓа во министерството за финасии и таму држи колегиуми?

-Дали сте вие задоволни од посветеноста и времето коешто министерот за финасии го алуцира во оваа клучна институција за финасииите и економијата во државата?
Ѓорчев посочи дека Зоран Заев е и премиер и претседател на СДСМ којшто во еден ден разрешува 70 претседатели на општински организации на СДСМ, истотака е и министер за финасии, шеф на телото за судски реформи, шеф на безбедностите служби, тајни служби.

-Дали вие како втор човек во министервото за финасии мислите дека министерот за финасии и премиер и претседател на СДСМ и шеф на кадровска на СДСМ има капиацитет сето ова да го извршува, запраша Ѓорчев.

Тој додаде дека јавноста сака да ги чуе сите овие работи поврзани со премиерот и министерот за финасии Зоран Заев.

Коронавирус