среда, 1. февруари 2023. Вести денес: 44
home Вести

Гинекологија Чаир ќе добие нова опрема

Гинекологија Чаир ќе добие нова опрема

Нова медицинска опрема од проект ХОПЕ во рамки на проектот „ПериМак“, инициран како партнерство за унапредување на здравствената заштита на мајките и децата, ќе добие денеска ЈЗУ Специјалната болница за гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“ – Чаир.

По тој повод, министерот за здравство Венко Филипче ќе ја посети болницата.

Целта на проектот во кој досега се вклучени Специјална болница за гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“- Чаир, Универзитетската клиника за детски болести, Клиничката болница во Тетово и Општата болница во Куманово, е зголемување на стапката на преживување кај пред време родените бебиња во Македонија.