петок, 23. октомври 2020. Вести денес: 23
home Вести

Герила акција во цела источна Македонија: „Гоце е Македонија“ (ФОТО)

Герила акција во цела источна Македонија: „Гоце е Македонија“ (ФОТО)

Велат дека сите нации и народи се обединуваат околу нешто или некој.

Изгледа дека Македонија, особено истокот се обедини околу ликот и делото на Даскалот.

После срамните преговори за националната припадност и прашањето за кого се борел Гоце Делчев, Македонците повторно ја оживеаа можеби запоставената идеја за апостолот на нашата борба за слобода, за „срцето на Организацијата”.

До нашата редакција пристигнаа фотографии од графити со ликот на Гоце Делчев од населеби места низ целиот истокот од државата.

“Уметниците” со ова дело порачуваат: „Гоце е Македонија”.

Коронавирус