среда, 27. мај 2020. Вести денес: 91
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Герила акција по примерот на култни трилогии: „Кум 1,2,3“, “Сам дома 1,2,3“ и „Рекет 1,2,3“

Герила акција по примерот на култни трилогии: „Кум 1,2,3“, “Сам дома 1,2,3“ и „Рекет 1,2,3“

Утрово на неколку места низ скопските населби осамна плакати со натписите „Кум 1,2,3“, “Сам дома 1,2,3“ и „Рекет 1,2,3“, што всушност претставува и герила акција на народот кој што е изволтиран од правосудниот систем.

Всушност ваквата герила акција се однесува на случајот „Рекет“ кој што со месеци се влечи низ обвинителските лавиринти, без никаков епилог. А во меѓувреме, деновиве излезе уште една афера наречена „Рекет 2“, а ваквата герила акција од култните трилогии на „Кум“ и „Сам дома“ би можело да претставува излегување на уште една афера, односно „Рекет 3“.

Коронавирус