недела, 5. декември 2021. Вести денес: 82
home Вести

Георгиевски: Откако СДСМ е на власт имаме недоследност во судски одлуки

Георгиевски: Откако СДСМ е на власт имаме недоследност во судски одлуки

Во однос на судските одлуки кои се донесуваат последните неколку години откако СДСМ е на власт, ова го тврди Љубчо Георгиевски вечерва на телевизија 24 и додава дека има многу недоследности и нелогичности.

Посочи дека има дела кои биле разгледувани со двојни аршини, односно темпирани во корист на нарачателот кој во моментот барал таква услуга.

Георгиевски смета дека не може во однос на некои судски случаи да се донесуваат пресуди од 16 години, а за некои едвај 6 години. Тоа покажува за несериозноста и трулиот систем во судството, додаде Георгиевски.

Коронавирус