недела, 24. октомври 2021. Вести денес: 0
home Вести

Гари во битка со институциите – при извор ќе останеме жедни и без вода

Гари во битка со институциите – при извор ќе останеме жедни и без вода

Три години трае битката на жителите од село Гари со институциите, објави „Дома.еду.мк“.

Толку време тие се обидуваат да докажат дека концесијата за детални геолошки истражувања е незаконска. но наместо реакција од надлежните, минатата година Министерството за економија доделило и концесија за експлоатација на минерална вода. Тие стравуваат дека концесионерот ќе го експлоатира и изворот од кој пијат вода со децении наназад, а тоа целосно ќе го уништи селото. Не прифаќаат компромиси, освен одземање на концесијата.

Најнови вести

Локални избори 2021