понеделник, 28. септември 2020. Вести денес: 5
home Вести

Фрчкоски во одбрана на Преспанскиот договор го навреди македонскиот народ дека го нервира затоа што го брани својот идентитет

Фрчкоски во одбрана на Преспанскиот договор го навреди македонскиот народ дека го нервира затоа што го брани својот идентитет

Вчера во вестите на 1ТВ гостуваше Љубомир Фрчкоски, универзитетски професор и поранешен министер на МВР и на МНР, со цел да го оправда Преспанскиот договор рече дека го нервира македонската нација која не знае да се радува на оваа голема победа.

„Мали држави, мали нации, нации кои се чуствуваат како жртви како што е нашата по некој пат тоа страшно ме нервира. Не знаат да ги слават своите победи, како што не знаат на своите ѓубриња да им кажат дека се ѓубриња. Двете работи не знаат да ги прават. Се е нешто некоја мутна средина, некоја цинична конспирација, некои половични решенија, се се нешто незадоволни од се и пребрзо се одушевени од било што“ – потенцира Фрчковски.

 

Коронавирус