сабота, 28. јануари 2023. Вести денес: 62
home Вести

ФОТО: Во Министерството за правда ќе се пие кафе од кафемат вреден над милион евра?!

ФОТО: Во Министерството за правда ќе се пие кафе од кафемат вреден над милион евра?!

Речиси невиден скандал се случува во Министерството за правда.

Имено според извршената набавка на страната за Јавни набавки министерството набавило кафемат со палтрони за вкупна вредност од 1,151, 200 евра или пак 70,800,00 денари.

Ова значи дека во кабинетот на министерот ќе се пие кафе во вредност од милион и 151 евра или пак во денари тоа би било во вредност од 70 милиони и 800 денари.

Дали ова се навистина реални бројки или пак направена е грешка на сајтот на Бирото за јавни набавки засега е непознато.

Сепак реалните бројки се претставени во милионска сума и доколку ова е така станува збор за речиси незапаметена набавка на ваков кафемат од кој ќе се пие кафе во Министерството за правда.

Најнови вести