среда, 16. јуни 2021. Вести денес: 134
Во живо

31 година ВМРО-ДПМНЕ „Македонија за сите луѓе“

home Вести

ФОТО: Вистински масакар од сеча на дрва на Драчевска планина – Јакупица!

ФОТО: Вистински масакар од сеча на дрва на Драчевска планина – Јакупица!

Вистински Масакар со сечата на дрва се случува по планините низ Македонија, а истото за жал се случува и на Драчевска планина (Празни Торба) – Јакупица, пишува на својот Фејсбук профил Јане Ацевски.

Во продолжение интегрално со фотографии ви ја пренесуваме објавата на Ацевски:

Што да кажам ?????

Преку триесет години сум по нашиве шуми речиси по сите планини во Македонија, но ваков МАСАКАР немам видено.

Има ли во Македонија шумарски инспектори и ако има како го дозволиле ова. Нема да навлегувам во стручно објаснување што е направено и зошто. И за обичен лаик е се јасно, а не за шумарски инжињер.

Искрено се застрамив самиот пред себе од мојата струка. Нема понатаму да коментирам, само ќе казам Страм и Арам за сите што се дел од ова.

Драчевска планина ( Празни Торба) – Јакупица

Легална сеча (пред 5 години)

Гола (чиста) сеча во букова шума на голема површина, пишува Ацевски во својата објава.

Најнови вести

ЕУРО 2020

Македонија