сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 92
home Вести

ФОТО: Висока излезност во Кавадарци – до 13 часот гласале близу 9.000 граѓани

ФОТО: Висока излезност во Кавадарци – до 13 часот гласале близу 9.000 граѓани

Висока излезност денеска во Кавадарци на локалните избори кои се седми по ред во земјава.

Според обработените 27 проценти од Државната Изборна Комисија, до 13 часот во Кавадарци излегле висок број на граѓани.

Станува збор за бројка од околу 9 илјади граѓани кој гласале до сега.

Според последните податоци објавени на веб страницата на Државната изборна комисија, до 13 часот правото на глас го оствариле над 20 отсто од гласачите, односно 20,55% од обработени 90 проценти од податоците.

Инаку, досега до 13 часот гласале вкупно 360.565 гласачи, додека право на глас имаат 1.824.864 граѓани.

Во Новаци е забележана најголема излезеност од 43,70 отсто.

Коронавирус