среда, 16. јуни 2021. Вести денес: 130
home Вести

ФОТО: УМС на ВМРО-ДПМНЕ по повод 117 години од загинувањето на Гоце Делчев го исчисти од графити неговиот споменик во градскиот парк во Скопје

ФОТО: УМС на ВМРО-ДПМНЕ по повод 117 години од загинувањето на Гоце Делчев го исчисти од графити неговиот споменик во градскиот парк во Скопје

Унијата на млади сили по повод 117 години од загинувањето на Гоце Делчев го исчисти неговиот споменик во градскиот парк во Скопје.

Со овој чин го негуваме неговиот лик и дело. Изразуваме разочараност и апелираме градските власти да се грижат за културните споменици во градот. Гоце Делчев е една од најголемите фигури во македонската историја и не заслужува да биде занемарен.

Гоце Делчев е Македонија!

Најнови вести

ЕУРО 2020

Македонија