недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 0
home Вести

ФОТО: УМС на ВМРО-ДПМНЕ го одбележа меѓународниот ден на животната средина

ФОТО: УМС на ВМРО-ДПМНЕ го одбележа меѓународниот ден на животната средина

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ денеска организираше акција за чистење по повод меѓународниот ден на животната средина.

Членовите на Унијата на млади сили од речиси сите градови во земјава каде нема полициски час заедно со кандидатите за пратеници денеска го одбележаа меѓународниот ден на животната средина.

Тие со чистењето на парковите, улиците, шумите и населените места покажаа солидарност и грижа кон природата.

Оваа акција денеска се одржа во повеќе од 40 градови низ целата држава.