вторник, 25. јануари 2022. Вести денес: 1
home Вести

ФОТО+ ВИДЕО: Со сила против маката на македонските земјоделци

ФОТО+ ВИДЕО: Со сила против маката на македонските земјоделци

Со специјалци наоружании до заби, хермелини, како и со примена на сила на земјоделците им беа одземени производите за да не ги однесат пред Влада, крајната дестинација на нивниот мирен и најавен протест.

Тие се упатија на мирен протест од ТЦ. Мавровска до Владата, но кај мостот „Гоце Делчев“ наидоа на полициски кордон, кој не им дозвоили да поминат веднаш.

Иако, членот 21 јасно вели дека граѓаните имаат право мирно да се собираат и да изразуваат јавен протест.

По получасовна блокада на мостот „Гоце Делчев“ од страна на полицијата, земјоделците кои не учествуваат на протестот со механизација по едната коловозна лента беа пропуштени кон Владата, а оние со трактори и друга механизација, како и земјоделски производи, првично беа задржани пред мостот „Гоце Делечев“.

ФОТО: Фејсбук

Коронавирус