петок, 10. јули 2020. Вести денес: 27
МЕГА БОМБА

Еве ја целата листа: Речиси цело семејство Заеви, министри, градоначалници и функционери на СДСМ добија кривични од Боки 13

home Вести

ФОТО: Продолжуваат партиските вработувања на СДСМ

ФОТО: Продолжуваат партиските вработувања на СДСМ

Не запираат масовните вработувања во администрацијата од страна на Владата на СДСМ.

Речиси да нема ден, а да не е распишан оглас за вработување, па така во моментот се отвора ново работно место во Генералниот секретаријат на Владата на Република Македонија.

Имено, во Генералниот секретаријата се бара еден државник за позицијата советник за оперативна поддршка на ЗПВРМ за економски прашања, неговите кабинетски службеници и вработените во секторот, Одделение за стручно – оперативна поддршка на Заменикот на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори, Сектор за економски политики, структурни реформи и инвестиции.

Според огласот се бара лице кое има завршено социјална работа и социјална политика или лице кое има завршено туризам и угостителство со просечна нето плата од 25.023 денари.

Со ова се поочигледно е дека огласите кои што се објавуваат се направени спрема кандидатите кој претходно веќе се избрани.

Владејачката СДСМ додека беше во опозиција речиси и да поминуваше ден а да не обвини дека администрацијата е партизирана и дека се злоупотребува за партиски цели дека има превработеснот.

Се држеа прес конференции се вадеа наводни „докази“ се збореше дури и во предизборниот период дека ситуацијата ќе се среди.

Но, сега се појасно е дека едно се зборува во опозиција  а сосема друго се прави на власт, односно граѓаните се сведоци на се помасовно штанцаат огласи каде што наместо професионални кадри со соодветно образование, се вработуваат партиските војници на СДСМ.

Парламентарни избори 2020