сабота, 4. декември 2021. Вести денес: 86
home Вести

ФОТО: Продолжува серијалот на вработувања во администрацијата – во моментот се активни неколку огласи!

ФОТО: Продолжува серијалот на вработувања во администрацијата – во моментот се активни неколку огласи!

Продолжува серијалот на вработувања во администрацијата од страна на владата на СДСМ.

Изминатиот период во неколку наврати објавивме дека се објавени неколку огласи за вработување во државните институции, при што партиските вработувања продолжуваат да бидат тренд во Македонија.

Имено, објавени се повеќе огласи за вработување на државни службеници во голем број на министерства меѓу кои министерството за правда, министерството за финансии односно управата за финансиско разузнавање, министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, министерството за здравство, а има огласи за вработување и во дирекцијата за заштита и спасување, агенција за вработување, дирекцијата за задолжителни резерви, нафта и нафтени деривати, вработувања во археолошкиот музеј, во агенцијата за храна  и ветеринарство, како и агенцијата за финансиска поддршка и рурален развој.

Се бараат различни профили, па така од помлади референти, соработници, раководители, се до инспектори, а според огласот платата достигнува и до над 30.000 денари.

Се по очигледно е дека огласите кои што се објавени се направени спрема кандидати кој веќе претходно се избрани.

Владејачката СДСМ додека беше во опозиција речиси и да поминуваше ден а да не обвини дека администрацијата е партизирана и дека се злоупотребува за партиски цели односно дека администрацијата е превработена.

Се држеа прес конференции се вадеа наводни „докази“ се збореше дури и во предизборниот период дека ситуацијата ќе се среди. Но, сега се појасно е дека едно се зборува во опозиција  а сосема друго се прави од позиција на власт.

Коронавирус