сабота, 3. јуни 2023. Вести денес: 51
home Вести

ФОТО: Го отстрануваат споменикот на Александар Македонски од скопскиот аеродром

ФОТО: Го отстрануваат споменикот на Александар Македонски од скопскиот аеродром

Во моментов на Меѓународниот аеродром Скопје се врши дислоцирање на споменикот на Александар Македонски.

Откако и официјално е преименуван скопскиот аеродром, следен чекор е и отстранување на споменикот на Александар Велики, по кого претходно и беше именуван аеродромот.