сабота, 23. септември 2023. Вести денес: 51
home Вести

ФОТО: Фатмир Дехари со другарите од 112-та бригада Мујдин Алиу го слави изгласувањето на Законот за јазици

ФОТО: Фатмир Дехари со другарите од 112-та бригада Мујдин Алиу го слави изгласувањето на Законот за јазици

Градоначалникот на Кичево, Фатмир Дехари, поранешен пратеник на ДУИ, и поранешниот војник на УЧК, Хисен Џемаили, заедно со поранешните борци Хамзи Гаши, Али Самадраџа, Хусни Реџа, Измит Нура и Мемет Селмани, сите членови на 112-та бригада Мујдин Алиу, го прославија изгласувањеот на Законот за употреба на јазиците, известува Aktuale.mk.

Поранешниот борец на бригадата 112 Мујдин Алиу, Хамзи Гаши со свој статус на Фејсбук.

-Прославувајќи го официјализирањето на албанските јазик, војници, борбени другари на 112-та бригада Мујдин Алиу. Нема поубаво нешто од тоа кога аманетите од војната се реализирани, пишува Гаши на Фејсбук.