петок, 27. јануари 2023. Вести денес: 167
home Вести

ФОТО: Џиновска тиква тешка 115 килограми израснала во бавчата на стружанецот Низам Таири

ФОТО: Џиновска тиква тешка 115 килограми израснала во бавчата на стружанецот Низам Таири

115 килограми тешка тиква деновиве беше изложена на градскиот пазар во Струга и го привлекуваше вниманието на случајните минувачи.

Џиновската тиква израснала во бавчата на стружанецот Низам Таири, во селото Радолишта, кој внимателно ја одгледувал, за да дојде до оваа тежина.

Инаку во градот Лудвисбург, се одржува најголемиот светски фестивал на тикви, каде се изложуваат тикви кои достогнуваат тежина и повеќе од 1000 килограми.