петок, 9. јуни 2023. Вести денес: 71
home Вести

(ФОТО) Дневно во Македонија влегуваат до 10 шлепери со ѓубре увезено од Италија?!

(ФОТО) Дневно во Македонија влегуваат до 10 шлепери со ѓубре увезено од Италија?!

Скандалозни фотографии и тврдења се шират на социјалните медиуми за увоз на токсичен отпад во Македонија, а ги објави Галама. Лука Александров на својот Фејсбук профил објави фотографии за кои тврди дека се токсичен отпад кој се уништува во Македонија.

Во продолжение дел од статусот на Лука Александров:

Се гори во топлана запад и во фабриката карпош што ја прави скопската населба карпош најзагадена населба во европа!
Се гори во топлана исток и во скопската железарница(За сметка на тоа не им бараат филтри) со што ја прави населба железара и автокоманда најзагадена во светот!!!

Се гори во печката во дрисла со што го зголеми заболуванјето од канцер на драчевчани за 20 пати!! Се гори во цементарница(За сметка на тоа не им бараат филтри) со што кисела вода и населбата цементара-усје неможат да дишат!!!!

Се гори во осломеј што го прави кичево најзагаден град!!!!!
Се гори во рек битола што ја прави битола неиздржливо за живеенје!!!!!

Се гори и во другите градови како тетово мислам дека и во Дојран во николич но не сум сигурен! Секаде каде што има фабрики со печки се гори!!!

Имаме фрапантен податок дека дневно во Македонија влегуваат до 10 шлепери со такво губре увезено од италија!!!!

Целата вест на Галама.

Најнови вести