четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 185
home Вести

ФОТО: Децата од Клиниките за детски болести и Онкологија добија пакетчиња од Дедо Мраз

ФОТО: Децата од Клиниките за детски болести и Онкологија добија пакетчиња од Дедо Мраз

Во пресрет на новогодишните празници, Тимот за спасување на планина на Црвен крст на град Скопје и волонтерите на Црвен крст Центар, на Клиниката за детски болести и Клиниката за Онкологија при Клиничкиот центар Мајка Тереза – Скопје, организираа показна вежба.

Членови од Тимот маскирани во Дедо Мразовци, се спуштаа по јаже и им делеа подароци на децата хоспитализирани во двете клиники.

Вежбата се реализираше во соработка со Општина Центар и Бугарската амбасада во РМ.

Коронавирус