понеделник, 1. јуни 2020. Вести денес: 10
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

ФОТО: Брис за проверка на коронавирус во Скопје може да се земе и од автомобил

ФОТО: Брис за проверка на коронавирус во Скопје може да се земе и од автомобил
Н. Батев

Во непосредната близина на Скопскиот центар за јавно здравје денеска екипите кои што се задолжени за земање на брис за потврда или отфрлање на присуство на Ковид-19 имаа многу работа. Дел од нивните активности беа забележани од будното око на објективот на ВЕЧЕР, кога на едно дете му беше земено брис додека тоа се наоѓаше во автомобил.

Медицинското лице беше опремено и заштитено по сите протоколи што ги наложи Министерството за здравство. Безбедноста на граѓаните пред се!

Извор: Вечер
Фото Н.Батев

Коронавирус