четврток, 27. јануари 2022. Вести денес: 88
home Вести

ФОТО: Активни неколку огласи- се полни државната администрација со нови вработувања

ФОТО: Активни неколку огласи- се полни државната администрација со нови вработувања

Власта продолжува со предизборните вработувања.

Во моментот активни се неколку огласи во државните институции, меѓу кои се министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, министерство за труд и социјална политика, вработувања во генералниот секретаријат при владата на Република Македонија, агенција администрација, вработување во државната комисија за спречување на корупција како и 21 вработувања во Град Скопје.

За една година јавната администрација се зголемила за повеќе од 3.346 вработувања со што во државните институции работата вкупно над 132 000 лица.

Коронавирус