петок, 31. март 2023. Вести денес: 121
home Вести

Финансиска полиција врши проверки за паралелен увоз на лекови

Финансиска полиција врши проверки за паралелен увоз на лекови

Управата за финансиска полиција во изминатите денови влегла на неколку клиники за проверки во однос на паралелен увоз на лекови, велат од Финансиската полиција.

Отаму наведуваат дека ќе изнесат дополнителни детали доколку се потврдат соменавањата што се предмет на истрагата.

Интернет порталот Нова тв претходно објави дека Финансиската полиција влегла на Клиниките за хематологија и ревматологија и во Агенцијата за лекови (МАЛМЕД) и оти  истражуваат последна набавка на лек Мабтера.

(Миа)