четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 169
home Вести

Филипче: Во Македонија се детектирани 6-7 мутации на коронавирусот

Филипче: Во Македонија се детектирани 6-7 мутации на коронавирусот

Министерот за здравство, Венко Филипче, по посетата на Институот за Судска медицина каде денеска СЗО донираше лабораториска опрема, во однос на новинарско прашање дали и кај нас има појава на новиот сој на коронавирусот, каков што има во Велика Британија рече дека досега таков не е детектиран.

Но, истакна дека се детектирани други мутации.

-Идентичен на тој во Велика Британија во нашата земја нема. Кај нас се детектирани други 6-7 видови, а оној кој провладува во изминатите месеци кај нас, е забележан и во Србија и во Швајцарија, истакна министерот Филипче.

Коронавирус