сабота, 18. септември 2021. Вести денес: 65
home Вести

Факти на денот: Владата дели тендери на фирми кои пренесуваат кокаин, Тиквешко езеро нов бонбона бизнис на власта

Факти на денот: Владата дели тендери на фирми кои пренесуваат кокаин, Тиквешко езеро нов бонбона бизнис на власта

Владата дели тендери на фирми кои пренесуваат кокаин, Тиквешко езеро нов бонбона бизнис на власта, според ВМРО-ДПМНЕ се фактите кои го одбележаа денот.

1. Фирмата преку која кокаинот стигнал во Македонија во 2018 година добила тендер од сегашната власт.
2. Дали Радмила Шекеринска добила процент од купувањето на машините “Грејдер” кои биле двојно повеќе платени од нивната реална цена?
3. Оливер Спасовски намерно го оставил МВР во хаотична состојба со цел спречување на работата на техничкиот министер Чулев.
4. За што зборувале Зоран Заев и Катица Јанева на средбата во Премиерската вила во моментот кога е откриен случајот “Рекет”?
5. СДСМ во недостиг на капацитет препишува проекти од програмата на ВМРО-ДПМНЕ.
6. Нов бонбона бизнис. Владата го продава Тиквешко езеро.

Коронавирус