вторник, 28. март 2023. Вести денес: 117
home Вести

Европскиот ден на органодарителство

Европскиот ден на органодарителство

Здружението на бубрежно болни граѓани Нефрон денеска ќе го одбележи Европскиот ден на органодарителството.

Традиционално осма година по ред здружението Нефрон во соработка со надлежните институции, медицинските професионалци и своето членство ќе сподели искуства, предизвици и барања на пациентите во однос на дарувањето органи и трансплантацијата.
Пациентите кои имаа можност да добијат подарен орган ќе споделат свои искуства од живеењето на вториот живот.
Како што соопшти здружението, во чест на сите оние кои подарија орган како дел од себе или дел од своите блиски и со тоа овозможија нов живот ќе биде засадено Дрво на благодарноста.
loading...