вторник, 7. февруари 2023. Вести денес: 47
АКТУЕЛНО

Расте бројот на загинати во Турција и Сирија, спасувачите во трка со времето

home Вести

Европска недела на спортот во насока на промовирање на здрав живот

Европска недела на спортот во насока на промовирање на здрав живот

Агенцијата за млади и спорт е носител на проектот на Европската комисија „Европска недела на спортот“ која од 23-30.09 се одржува на територија на цела Европа, па и кај нас.

Изминатиов период, но и во периодот на „Европската недела“, се одржуваат настани во насока на промовирање на неделата на спортот и сите активности кои таа ќе ги содржи.

Европската недела на спортот насловена како #BeActive ќе придонесе за развој на спортот во смисла на активно вклучување на граѓаните, индивидуално и институционално унапредување и промовирање на стилови за водење грижа на здрав живот на секој поединец.

Воведувањето на овој проект во Република Македонија на локално ниво ќе овозможи квалитетни активности кои создаваат вредност и одржливи резултати кои ќе ја продолжат #BeActive пораката во земјата.

Видеото за проектот може да се погледне на следниов линк.