четврток, 14. ноември 2019. Вести денес: 81
home Вести

Eвропратеничката Петир застана во одбрана на Стоилов

Eвропратеничката Петир застана во одбрана на Стоилов

Хрватската европратеничка Маријана Петир јавно застана во одбрана на ракометниот репрезентативец Столе Стоилов.

Реакцијата на Стоилов за името за Петир е оправдана затоа што никој нема право од никого да бара да го смени името.

Ова што го зборува Столе Стоилов #StoleStoilov не е политички испад туку вистина пишува хрватската претставничка во европскиот парламент во одговор до порталот дневно.хр кој реакцијата на Стоилов во која вели дека за него останува Македонија и не ја прифаќа Северна е скандалозна.
Според неа срамни се притисоците врз Македонија да го промени името на државата.

Како што никој од нас не би се согласил да го промениме името на својата држава апсурдно е и неморално такво нешто да се бара од Македонија, вели Петир која е докажан пријател на Македонија.