вторник, 12. ноември 2019. Вести денес: 50
home Вести

Еве што треба да направите на првиот петок по Велигден- се верува дека ќе ви донесе среќа

Еве што треба да направите на првиот петок по Велигден- се верува дека ќе ви донесе среќа

Првиот петок по Велигден се смета за посебен, бидејќи на полноќ започнува источен петок и се смета дека на тој ден се случуваат чуда.

Имено, тој ден е посветен на Богородица, а уште и се вика Извор на лекувањето, па затоа верниците одат на најблискиот извор и се измиваат верувајќи дека ќе се излечат од разни болести.