сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 97
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Еве што му е значајно на Пендаровски во време на вонредна состојба (ФОТО)

Еве што му е значајно на Пендаровски во време на вонредна состојба (ФОТО)

Додека Република Македонија е во вонредна состојба, претседателот Пендаровски има други приоритети.

Народот стравува од коронавирусот и очекува државата посериозно да пристапи кон мерки и заштита од оваа зараза, но Пендаровски си помилува осудени лица.

Според одлуката, Пендаровски помилува 4 лица. На Енес Зимер Мемети изречената казна затвор му се заменува со условна осуда.

Во одлуката потпишана од Пендаровски делумно се ослободуваат од понатамошно извршување на неиздржаниот дел од казната затвор Муса Нешат Даути, Димитар Никола Дајовски и Џељадин Мисим Јусуфи.

 

Коронавирус