среда, 20. октомври 2021. Вести денес: 158
home Вести

Еве кога ќе се појават првите банкноти со новото име

Еве кога ќе се појават првите банкноти со новото име

Народната банка поради комплексноста на постапката треба да направи анализа и план на неопходните активности за постепена замена на банкнотите, со оценета временска динамика, во рамките на редовните нови емисии, водејќи сметка за макроекономската стабилност.

Првите нови банкноти со новото име на Народната банка би можеле да бидат изготвени на почетокот на 2020 година и потоа, сукцесивно, да бидат целосно заменети најдоцна во рок од 5 години од отварањето на релевантното ЕУ поглавје.

Најнови вести

Локални избори 2021