петок, 30. септември 2022. Вести денес: 1
home Вести

Еве ги пратениците од СДСМ кои гласаа за двојазична Македонија

Покрај пратениците на СДСМ за законот гласаа и сите други пратеници од владината коалиција.
Еве ги пратениците од СДСМ кои гласаа за двојазична Македонија

Реакции околу изгласувањето на Законот за јазици денеска во Собранието пристигнуваат од сите страни, најголемиот дел од нив на социјалните мрежи се негативни и во нив се вели дека ова е директен удар врз државноста и унитарноста на Република Македонија.

Денеска во Собранието на Република Македонија пратениците со 69 гласа ЗА и ниту еден против или воздржан го изгласа Законот за јазиците, во Собранието не беа присутни пратениците на ВМРО-ДПМНЕ.

Покрај пратениците на СДСМ за законот гласаа и сите други пратеници од владината коалиција.

Овие пратеници гласаа ЗА Законот за јазици:

1. Томислав Тунтев – ЗА
2. Анета Симеска – Димоска – ЗА
3. Павле Богоевски – ЗА
4. Костадин Ацевски – ЗА
5. Диме Велковски – ЗА
6. Сашко Атанасов – ЗА
7. Лидија Тасевска – ЗА
8. Милева Ѓорѓиева – ЗА
9. Мирослав Јовановиќ – ЗА
10. Панче Иванов – ЗА
11. Ристе Ташев – ЗА
12. Александар Кирацовски – ЗА
13. Бетиане Китев – ЗА
14. Тања Ковачев – ЗА
15. Васко Ковачевски – ЗА
16. Сашко Костов – ЗА
17. Катерина Кузмановска – ЗА
18. Жаклина Лазаревска – ЗА
19. Мери Лазарова – ЗА
20. Хари Локвенец – ЗА
21. Бранко Маноиловски – ЗА
22. Никица Корубин – ЗА
23. Горан Милевски – ЗА
24. Соња Миракивска – ЗА
25. Горан Мисовски – ЗА
26. Јован Митрески – ЗА
27. Јулиана Николова – ЗА
28. Бери Рабаџиевска – Наумовска – ЗА
29. Илија Николовски – ЗА
30. Стево Пендаровски – ЗА
31. Костадин Костадинов – ЗА
32. Татјана Прентовиќ – ЗА
33. Чедомир Саздовски – ЗА
34. Кети Смилеска – ЗА
35. Славица Шуманска – Митева – ЗА
36. Ирена Стефоска – ЗА
37. Мира Стојчевска – ЗА
38. Фросина Ременски Тошевска – ЗА
39. Благојче Трпевски – ЗА
40. Петар Атанасов – ЗА
41. Ивана Туфегџиќ – ЗА
42. Јагода Шахпаска – ЗА
43. Татијана Лалчевска – ЗА
44. Мухамед Зекири- ЗА
45.Џеват Адеми- ЗА
46.Ејуп Алими- ЗА
47. Али Ахмети- ЗА
48. Амди Бајрам- ЗА
49. Теута Биљаљи- ЗА
50. Африм Гаши- ЗА
51. Артан Груби- ЗА
52. Мерал Узеири-Ферати- ЗА
53. Агим Муртезанов- ЗА
54. Мирсада Емини-Хасани- ЗА
55. Фадил Зендели- ЗА
56. Енес Ибрахим- ЗА
57. Реџеп Мемеди- ЗА
58. Реџаил Исмаили- ЗА
59.Алија Камберовски- ЗА
60. Неџбедин Каремани- ЗА
61. Ѓулумсер Касапи- ЗА
62. Весел Мемеди- ЗА
63. Маја Морачанин- ЗА
64. Ферид Мухиќ- ЗА
65. Самка Ибраимоски- ЗА
66. Сурија Рашиди- ЗА
67. Талат Џафери- ЗА
68. Агим Шаќири- ЗА
69. Шпреса Хадри- ЗА

Коронавирус